Skip to content
 kriakouras@gmail.com  kriakouras@gmail.com
Μπαλτζώης Χρήστος: 6973559633  |  Γιώτη Ελπίδα: 6977078342 Μπαλτζώης Χρήστος: 6973559633  |  Γιώτη Ελπίδα: 6977078342
Μπαλτζώης Χρήστος: 6973559633
Γιώτη Ελπίδα: 6977078342

Κανονισμοί Αγώνων

"Ανθιμος Αργυρόπουλος"

 1. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.
 2. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ο αγώνας «80 χλμ γίνεται το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 . Η εκκίνηση θα είναι στην Άρτα μπροστά από το άγαλμα του Άνθιμου Αργυρόπουλου και ο τερματισμός θα είναι στα 920μ. υψόμετρο, στη κεντρική πλατεία των Θεοδωριάνων στο μνημείο του Άνθιμου Αργυρόπουλου.
 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές έχουν συμπληρώσει το 18οέτος της ηλικίας Οι αιτήσεις συμμετοχής των δρομέων, υποβάλλονται ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την 30η Απριλίου 2022, ή μέχρι την ημερομηνία παρατάσεως που τυχόν θα δοθεί,  διαφορετικά  δεν θα γίνονται δεκτές. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή μία αίτηση παρά το γεγονός ότι αυτή πληροί τα τυπικά κριτήρια , για λόγους που δεν υποχρεούται να εξηγήσει στον ενδιαφερόμενο.
 4. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:Η διαδρομή του αγώνα είναι ασφάλτινη και σε μερικά κομμάτια πλακόστρωτη και χωμάτινη.
 5. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: – Ο αγώνας των 80 χλμ κλείνει στις (14) ώρες από την στιγμή της εκκίνησης. Μετά το όριο τερματισμού των 14 ,  ο αθλητής συνεχίζει αν θέλει τον αγώνα με δική του ευθύνη, και οι διοργανωτές δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη. Το σημείο αποκλεισμού στο σταθμό Νο 10 ορίζεται στις 7 ώρες.
 6. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην μπροστινή όψη της μπλούζας του. Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, τιμωρείται με αποκλεισμό.

Αν ο αθλητής  έχει συνοδό, οφείλει να δώσει τα στοιχεία και τον αριθμό  αυτοκινήτου  με την δήλωση συμμετοχής στο mail του αγώνα kriakouras@gmail.com.
Το αυτοκίνητο κάθε συνοδού θα φέρει διακριτικά στοιχεία που θα δοθούν, και θα αναφέρουν τον αθλητή που υποστηρίζει.  Οι δρομείς και οι συνοδοί τους θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα.
Η παράβαση των κανονισμών του αγώνα από τους συνοδούς , συνεπάγεται τον αποκλεισμό των αθλητών που υποστηρίζουν.

 1. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής θα είναι στην άσφαλτο, θα φέρει τα αρχικά Α.Α. και κατά διαστήματα θα αναγράφονται δίπλα τους τα χιλιόμετρα.
 2. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου
 3. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
 4. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στην δεξιά πλευρά του δρόμου και στην περίπτωση που αλλάξουν λωρίδα αυτό γίνεται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι δρομείς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να το δηλώσουν  στον πρώτο σταθμό ελέγχου που θα συναντήσουν, ή ακόμα  και  στον πρώτο υπεύθυνο που θα συναντήσουν. Θα πρέπει να παραδώσουν τους αριθμούς τους..
 5. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε δεκαέξι (16) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής
 6. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια γυαλιά, καπέλο, παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών Αν οι αθλητές έχουν προσωπικά είδη που θέλουν να παραλάβουν σε κάποιους σταθμούς, θα πρέπει να τα παραδώσουν στην οργανωτική επιτροπή συσκευασμένα, με τον αριθμό τους και τον αριθμό του σταθμού που επιθυμούν να τα παραλάβουν, στην γραμματεία του αγώνα. Πακέτα αθλητών (drop bags) τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή άλλα προσωπικά είδη των αθλητών που έχουν αφήσει στους σταθμούς κατά την διέλευση τους συλλέγονται και μεταφέρονται στον τερματισμό μετά το πέρας των αγώνων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι διοργανωτές δεν είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένου από τους σταθμούς ή από οποιοδήποτε άλλο σημείο. Συνιστούμε στους αθλητές να μην τοποθετούν στα drop bags  αντικείμενα  απαραίτητα ή αξίας γι αυτούς ( κλειδιά, κινητά, χρήματα, συσκευές κλπ)
 7. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου.
 8. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.
 9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
 10. ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.
 11. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση.
 12. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.
 13. ΕΠΑΘΛΑ: Θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους αθλητές.
 14. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ: Απαγορεύεται
 • οι δρομείς να δέχονται οποιαδήποτε βοήθεια εκτός των σταθμών ανεφοδιασμού και ελέγχου, καθώς επίσης να κινούνται ακολουθούμενοι από όχημα, ποδήλατο, ή άτομο ξένο προς τον αγώνα, πλην των υπευθύνων του αγώνα. Την πρώτη φορά θα γίνεται σύσταση και την δεύτερη θα αποκλείεται από τον αγώνα.
 • καθ΄ όλη τη διαδρομή η επιβίβαση ή η μεταφορά  δρομέων με όχημα. Στην περίπτωση που θα υποπέσει δρομέας στην παράβαση αυτή, θα αποκλείεται από τον αγώνα.
 • να κυκλοφορούν κατά την διαδρομή ή να σταθμεύουν σε οποιοδήποτε σημείο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οχήματα και ποδήλατα φιλάθλων, φίλων, και υποστηρικτών  των δρομέων. Αυτό θεωρείται αθέμιτη βοήθεια και ο αθλητής αποκλείεται.  Επίσης απαγορεύεται αυστηρά  οι συνοδοί των αθλητών, φίλοι, φίλαθλοι, κλπ. .άτομα να κινούνται ανάποδα (προς τα πίσω) από τη φορά  του αγώνα.
 • η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση του αγώνα, καθώς και η προβολή αυτού του υλικού στα  πάσης φύσεως ΜΜΕ χωρίς την έγγραφη άδεια των διοργανωτών.
 1. ΠΟΙΝΕΣ: Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους συναθλητές και το προσωπικό της διοργάνωσης , 4) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά, 5) κάθε εξωτερική βοήθεια εκτός των ατόμων της διοργάνωσης.
 2. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν ότι η ιατρική κάλυψη που τους παρέχεται, δεν είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή του αγώνα και σε όλα τα σημεία της διαδρομής. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.
 3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση,  Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα ή αδυναμία έναρξης για λόγους ανωτέρας βίας (κακές καιρικές συνθήκες , αποκλεισμός δρόμων, απεργίες, απαγόρευση από τις αρχές κλπ) , ο συμμετέχων δεν έχει το δικαίωμα να     απαιτήσει την επιστροφή της οικονομικής συμμετοχής ή αναλογική αποζημίωση για άλλες δαπάνες , όπως έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Οποιαδήποτε περίπτωση που δεν αναφέρεται στον παρόντα κανονισμό, θα επιλύεται επί τόπου  από τον Αλυτάρχη του αγώνα,